Schrijfsel 46: Ze houden de Limburgers aan het Lijntje

Vlag Limburg België

Ik hoorde het en kreeg een vreemd gevoel: de chauffeurs van de Lijn staken. Och, dacht ik wat spottend, wat hebben we te missen? Openbaar vervoer en Belgisch Limburg zijn geen goede vrienden. Laat ons eerlijk zijn: er wordt enkel geïnvesteerd in grootsteden. Maaseik, Bree en Kinrooi zijn groot in wat ze doen, maar voor de mensen van de Lijn en de NMBS maar een vliegenstrontje groot.

Wen er maar aan…

Maar gelukkig zijn wij, Limburgers, slim genoeg om niet bij de pakken te blijven zitten! Zo heeft Maaseik sinds jaar en dag al haar eigen (toeristische) trein, zijn wij de besten in het vormen van een menselijke (polonaise)trein, werd er in Bocholt een prachtige elektrische fiets verloot als eindejaarsactie én stunt Kinrooi met de actie ‘kijk ik fiets’. Hebben wij de Lijn nog nodig?

Hebben we de rest van België eigenlijk wel nodig? Is het geen goed idee om een eigen land te starten? Het land Limburg, een combinatie van Belgisch en Nederlands Limburg.

Onze nationale producten zijn al bekend: vlaai, de fiets en gezelligheid. ’t Is een kwestie van geduld wordt ons volkslied. Een koning is niet nodig, want we kallen samen tot we een oplossing hebben voor problemen die er vaak niet zijn.

Onze nationale radio wordt Radio Grensland. De vlag zal rood, geel en groen kleuren, onze nationale voetbalploeg speelt uiteraard ook in die kleuren.

De politie krijgt ook een nieuwe naam: zij werken onder de noemer ‘Bokkenrijders’.

Iedereen zal in ons landje welkom zijn, zélfs de Antwerpenaren. Vriendelijkheid en bescheidenheid worden ons belangrijkste exportproducten. Uiteraard zullen België en Nederland veel van die producten afnemen. Er wordt niet met geld betaald, maar met openbaar vervoer.

Zo wordt Limburg het land met het meest uitgebreide netwerk van trienen, bussen, trams en natuurlijk metro’s (die starten op de Markt van Maaseik, in één van de gangen van de Bokkenrijders).

Beste landgenoten, zien jullie het al voor je? Heb je eigenlijk stiekem al zin om gewoon meteen te starten? Ik in ieder geval wel! Laat het gezelligste landje ter wereld maar opstaan, de buitenlanders jaloers worden en laat ons vooral genieten van het openbaar vervoer in ons land. Een utopie? Ik dacht het niet!

Tot volgende week, voor weer een nieuw schrijfsel.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *