Schrijfsel 47: Inspiratieloos

Het gebeurt me bijna nooit: alle berichten van Grensland Actueel lezen en geen schrijfinspiratie krijgen. Meestal dansen de ideeën zomaar rond mijn hoofd, hoef ik er maar één uit de lucht te plukken. Deze week is het anders.

Geen inspiratie toen ik de vos voorbij zag komen…

Ik zag een schitterende vos, helaas met een baksteen rond zijn nek. Het werd me niet duidelijk of deze vos toevallig Reinaert heette die, met een slimme list, het Natuurhulpcentrum wilde bezoeken. Misschien wist hij dat daar een vrouwtjesvos verbleef en och… het was Valentijn voor iedereen.

Ook een nieuw vakantiepark kon mij niet in mijn pen doen kruipen…

De Terhills die in Dilsen-Stokkem gebouwd zullen worden, worden ongetwijfeld een publiekstrekker. Een Centerparcs-verblijfplaats aan het water in dat mooie Limburg, wat wil een mens nog meer? Een zwembad misschien? Wordt voor gezorgd! Mooie natuur? Check! Een bowlingbaan? Het zou me verwonderen als die er niet zou komen. Kortom: dit wordt weer een pareltje.

Helaas kwam mijn inspiratie zelfs niet bij het verhaal over de opgesloten peuter…

Op Grensland Actueel kwam ik ook een vrouw tegen. Ze stond in paniek buiten te wachten totdat de deur van haar huis geopend kon worden. Haar kind van 1,5 jaar wachtte binnen op de lieve mama (die zichzelf dus buitengesloten had).
Vooral de laatste zinnen spreken tot de verbeelding: ’Het kind van 1,5 had veel interesse in de gebeurtenissen, kreeg alle aandacht en was prima in orde.’

Hoe kreeg het kind aandacht? Werd er poppenkast gespeeld door de politieagenten? Of hadden ze een ‘verwen-oma’ bij?

Het lijkt me een gat in de markt: in te huren oma’s. Iedereen weet dat oma’s één sterke eigenschap hebben: verwennen van (klein)kinderen. Op elk moment van de dag wordt er ergens een kind volgestopt met chocolade, overstelpt met cadeaus of gewoon plat geknuffeld door de grootouders. De mama of papa heeft daar niets op te zeggen: als oma wil verwennen, zál ze verwennen. Een opstandige puber is wat dat betreft veel minder erg.

Als we de oma’s nu eens laten doen waar ze goed in zijn, tegen betaling, op momenten waarop het nodig is? In het geval van het opgesloten kind zou het geweldig zijn! Of in ziekenhuizen, dat oma’s daar patiënten gaan overstelpen met knuffels, lekkers en natte zoenen?
Ik zou er ook eentje naar Amerika sturen, om Donald Trump plat te knuffelen als hij zijn muur niet gebouwd krijgt.

Het zou een hype worden! Heel wat kinderen zouden er moeite voor doen om de oma op bezoek te krijgen. Ze zouden zichzelf pijn doen, opsluiten, overeten om oma’s te vinden.
Wat dat betreft is het misschien toch niet zo’n goed idee… Misschien moeten oma’s toch maar beter gewoon oma blijven, ook als ze niet opgesloten zijn of pijn hebben.
Ik wens je een lieve oma toe en een fijne week.

Tot vrijdag voor een nieuw schrijfsel!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *