Talent laat zich horen

Appje Jaq Verstappen:
Hey Peter, ken je dat nummer nog dat we vroeger ook in The Stoolgang speelden: “The Sky Is Crying”?

Ik ken Jaq al vanaf midden zestiger jaren. Hij begon toen net met vriendjes muziek te maken en niet lang daarna richtte hij samen met o.a. zijn latere zwager de in wijde omtrek fameuze band Old Chap op, dat later overging naar Magic Power.

Jaq genoot in de Weerter popscene een groot aanzien vanwege zijn weergaloze gitaar- en basgitaarspel. Ook toets-instrumenten waren hem niet vreemd.

Na Magic Power bleek zijn muziekhonger niet te stillen en speelde hij in diverse bandjes onder andere: The Improve, Sister Gold Hair, Whiskey Mac, Cone Coney, Gadjo Trance, Gersons Child en in de ludieke blues band: Little Willy and his Stoolgang. Ook speelde hij in de coverband Voice en speelde nevenbij zigeunermuziek in de formatie Manouche.

Zelf kwam ik na jarenlange muzikale omzwervingen op het laatst bij de toen 4 mans formatie Magic Power terecht. Helaas, na enkele repetities riep de dienstplicht en hebben we nooit samen op kunnen treden. Ook de zanger moest in dienst, maar die deed er veel langer over dan ik.
Na mijn 2 weken durende diensttijd (S5) ging ik als gitarist dansmuziek maken bij de Eindhovense formatie Groep MM.
Een dik jaar na MM, kwam ik als beroepsmuzikant bij The Classics terecht als bassist.
Na deze periode van bijna 20 jaar, werd ik gevraagd in de bluesformatie “Little Willy and his Stoolgang” waar ik mijn grote muzikale liefde in de vorm van het blues-ei in kwijt kon.

In The Stoolgang werd ik weer herenigd met Jaq. En samen hadden we met deze groep vele repetities en optredens in a lotta Blues & Booze.
Ik kreeg na enkele jaren een vaste baan met voornamelijk wisselende diensten en moest kappen met muziek maken. Dat is nu dik 20 jaar geleden.

Dus verbaasd appte ik Jaq terug dat ik me dat nummer zeker nog kon herinneren.
Zijn vraag: “Zou jij dat liedje willen inzingen, als herinnering aan die goede ouwe bluestijd, gewoon voor de fun?”
Ik: “Ow Jaq, ik heb nooit een solosong ingezongen, maar ik wil het wel proberen”
Zo kwam deze opname tot stand, waarbij Jaq alle muzikale partijen, arrangementen en opname technieken voor zijn rekening nam.

Het was echt een hartelijk weerzien, veel gelachen, herinneringen opgehaald, genoten en leuk om weer iets in de blues te doen, al was het voor mij erg wennen om dit te zingen.
Jaq heeft deze song op de muzieksite Soundklick gezet en binnen 2 dagen stond het nummer op nummer 1. Geweldig toch?

U kunt het nummer hier beluisteren.

Peter Gerits

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Eén reactie op “Talent laat zich horen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.