Werken Fluvius naar aanleiding van elektrificatie spoorlijn Mol-Hamont

Eind augustus 2018 werd officieel het startschot gegeven voor de verdere elektrificatie van spoorlijn 19. Zo kunnen er vanaf eind 2020 ook elektrische treinen rijden tussen Hamont en Mol. Op dit 33 km lange traject voert aannemer APK-group in opdracht van Fluvius omvangrijke kabelwerken uit. De aannemer vatte deze week de werken aan in Pelt. Hamont-Achel volgt binnen een aantal weken.

Er worden over 5.500 meter sleufweren uitgevoerd, waarbij 67 kilometer kabel wordt gelegd. Ook komen er twee persingen over de bestaande spoorwegen en zullen er vijf gestuurde boringen plaats vinden.

Het einde van de werken is voorzien op 31 juli 2019. Dit onder voorbehoud van onvoorziene weersomstandigheden.

Fluvius probeert de hinder voor de omwonenden en het doorgaande verkeer zoveel mogelijk te beperken, al is dit natuurlijk niet helemaal uit te sluiten. Waar mogelijk worden de kabels in de berm gelegd. Wanneer dit door plaatsgebrek niet kan, moeten ze in het wegdek gelegd worden. Dit heeft mogelijk als gevolg dat de in- en uitritten van bedrijven en woningen in de betreffende zone tijdelijk onbereikbaar zijn. Waar nodig, wordt een tijdelijke omleiding voorzien.

De betrokken bewoners worden op voorhand geïnformeerd.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *