Achtervolging zorgt voor vele ongevallen in Bree en Bocholt

Politie Carma

Bij een achtervolging door Bree en Bocholt tot over de Nederlandse grens zijn woensdagmiddag 6 maart drie verkeersongevallen met politievoertuigen gebeurd. Vijf inspecteurs raakten daarbij gewond. Een dertiger uit Peer werd gearresteerd.

In de Rode Kruislaan in Bree is omstreeks 14u een voertuig op de vlucht geslagen bij een controle. Politie CARMA had opgemerkt dat de BMW een duplicaat nummerplaat had. De bestuurder vluchtte weg in de richting van Bocholt. Op de Hamonterweg gebeurde een eerste verkeersongeval en verderop op dezelfde baan gebeurde een tweede ongeval. De wagen vluchtte via Lozen de Nederlandse grens over en keerde daarna terug naar Bocholt.

De bestuurder haalde snelheden tot 190 km/u en beging meerdere verkeersovertredingen. Op het kruispunt van de Hamonterweg en de Oudeweg gebeurde het derde verkeersongeval. Op deze locatie werd de bestuurder, een dertiger uit Peer, in de boeien geslagen wegens ongewapende weerspannigheid.

Vijf politie-inspecteurs raakten gewond bij de verkeersongevallen. Drie politievoertuigen van Politie CARMA raakten beschadigd en twee ervan zijn mogelijk perte totale. De vaststellingen van de verkeersongevallen werden uitgevoerd door de politiezones Maasland, HANO en LAMA.

De bestuurder van de BMW bleek onder invloed te zijn van drugs en is reeds gekend bij de politie. Hij wacht in de cel op verdere afhandeling.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *