Carnavalszitting in woon-zorgcentrum Gerkenberg

Op zaterdag 2 maart vond de jaarlijkse carnavalszitting plaats in het cafetaria van het woon-zorgcentrum Gerkenberg in Bree. Directeur Jos Geebelen gaf de aftrap van de zeer gezellige en bonte zitting, omringd door Prins John I met de heren en de dames van de Breese Kwaartjeslummels en het aftredende prinsenpaar van het woon-zorgcentrum.

Vrijwilliger Jos Cox is een geboren animator. Hij deed de presentatie van de zitting en zorgde samen met zijn broer, The Cox Brothers, voor de muzikale acts en sfeerbrengende meezingers.
Een carnavalszitting is niet volledig zonder een bûtredenèer. Jos Roofthooft is de geknipte bûtredenèer. Hij speelde met zijn grappen en quotes in op het seniorenpubliek dat zijn humor erg kon smaken. Even leken de aanwezigen de echte Louis Armstrong in hun midden te hebben. Hubert Kerkhofs deed samen met Jenny Eyckmans een geweldige performance met het liedje ‘Hello Dolly’ en ‘Lullaby’.

In een solo-optreden kreeg Jenny de hele zaal mee met haar legendarische carnavalshit ‘Ich jièk mich hiej en ich jièk mich doa’.

Het programma liep verder met talent van eigen bodem. De keukenploeg klom moeizaam met rollator de bühne op en strekte de stramme botten en spieren om daarna uit de bol te gaan. Hilariteit alom. Het team animatie verkleedde zich in verschillende typetjes pinguïns en swingde het podium rond.

Ook vrijwilligster Ilona schitterde in haar solo-optreden met zang en dans.

Het hoogtepunt van de namiddag was het aanstellen van de nieuwe prins en prinses carnaval van de Gerkenberg. Met veel plezier en al glunderend namen Mia Vaes en Rik Vanderstegen deze functie waar.

De hele zitting werd muzikaal ondersteund door de gebroeders Smeets. Bij de apotheose werd iedereen op het podium gevraagd en werd de geslaagde namiddag naar traditie afgesloten met ‘Madre Tierra’

Foto: Bernadette Coninckx

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *