Zware windstoten verwacht

Vanochtend is het in Limburg nog rustig, maar in de loop van de voormiddag zal de wind vanuit het zuidwesten snel gaan aanspannen. Die verwachting heeft weerman Ruben Weytjens uit Neeroeteren.

De windtoename zal vrij snel gebeuren, met in minder dan een uur tijd van bijna windstille condities naar rukwinden oplopend tot zo’n 70 km/u. “Uiteindelijk zijn er uitschieters te verwachten tot om en bij 100 km/u. Zelfs een lokale 110 km/u is niet uitgesloten”, aldus de weerman.

De zware windstoten zijn te verwachten tussen de periode 10.00 tot 19.00 uur, met in die periode dus pieken tot 80 km/u en meer. De uitschieters rond 100 km/u zijn vooral tussen 12.00 uur en 15.00 uur te verwachten”, zo vertelt weerman Ruben Weytjens.

Het blijft namiddag wel meestal droog. Toch kunnen er af en toe nog buien passeren, welke echter snel zullen voorbij trekken vanwege het sterke windveld.

“In de loop van de avond zal de wind beetje bij beetje afzwakken, maar pas na middernacht blijven de windpieken beneden 60 km/u. Tot de ochtend kan er echter van tijd tot tijd nog wel eens 50 km/u inzitten”, zo vervolgt weerman Weytjens.

De rolluiken met zicht op het westen zullen dus nog wel regelmatig kraken. “Het wordt ook een frisse nacht, met minima rond +3°C. Vooral het noorden van de provincie zou nog af en toe met een bui te maken te kunnen krijgen. En vanwege de koude bovenlucht zou zo’n bui hagel of korrelhagel aan boord kunnen hebben. De meeste buien sterven echter uit alvorens het zuiden van de provincie bereikt kan worden”, zo besluit Ruben Weytjens.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *