SAB scoort op de tweede ronde van de Biologie Olympiade

Na een eerste selectie uit 2.466 deelnemers in januari, werden eind februari 173 leerlingen uitgenodigd in Gent voor een tweede selectie-ronde. Ook het Sint Augustinusinstituut uit Bree was daar vertegenwoordigd met maar liefst 3 deelnemers die het allen erg goed deden. Axelle en Kobe uit 6WW en Bram uit 5 WW maakten er het beste van.

Axelle scoorde 68% en zit hiermee boven het Vlaamse gemiddelde van 62%.

Bram scoorde 72%. De score van Kobe wordt voorlopig nog niet vrijgegeven, want Kobe scoort boven de cesuur van 80% en plaatst zich dus voor de finale van de Biologie Olympiade op 27 april. Hij zal het dan opnemen tegen de 17 andere Vlaamse leerlingen die zich konden plaatsen voor deze finale. Misschien verdient hij er zelfs een ticket om Vlaanderen te gaan vertegenwoordigen op de Internationale Biologie Olympiade 2019 in Hongarije.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *