Kansen voor kantoren in stationsgebied Weert

Het centrum- en stationsgebied van Weert is een aantrekkelijke kantoorlocatie door de goede OV-bereikbaarheid en combinatie van functies in de omgeving, zoals winkels en andere publieksgerichte voorzieningen. Dat schrijft onderzoeksbureau BRO in de herziene versie van het Regionaal Beleidskader Werklocaties Midden-Limburg. In het beleidskader maken de Midden-Limburgse gemeenten afspraken over waar in Midden-Limburg bedrijven, winkels en andere activiteiten een plaats kunnen krijgen.

Het stationsgebied ligt tegen het centrumgebied aan en is daar feitelijk onderdeel van. Stationslocatie en centrumgebied hebben een goed toekomstperspectief. De focus in de centrum- en stationsgebied ligt op het aantrekken van verplaatsende en nieuwe kantoorgebruikers. Tot nu toe zijn in het stationsgebied in Weert weinig of geen kantoren gesitueerd. Vestiging van kantoren zou een instrument kunnen zijn tegen de toenemende winkelleegstand.

Ook het kantorenpark Centrum-Noord in Weert is volgens de onderzoekers van BRO goed bereikbaar en dicht bij het centrum van Weert gelegen. Het perspectief van dit kantoorpark is sterk doordat er sprake is van een goede gebiedskwaliteit, ruimtelijke samenhang en kansen voor multifunctionaliteit. Op Centrum Noord bestaan nog concrete plannen voor 10.000 m² kantoorruimte, maar zijn nog enige kavels als bedrijfslocatie uitgeefbaar. Op Centrum-Noord is een verruiming van functies mogelijk, zoals wonen gecombineerd met werken.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *