Fokpaardendag en Jaarmarkt op 16 maart

Zaterdag 16 maart staat de binnenstad van Weert in het tegen van de traditionele Fokpaardendag en Jaarmarkt. Om 9.00 uur begint de Jaarmarkt. Vanaf 10.00 uur begint ook de ‘Paersmêrrentj’, met keuringen, shows en overige activiteiten. De toegang is gratis.

De gezellige Jaarmarkt vindt traditiegetrouw plaats in de binnenstad van Weert. De marktkraampjes staan op de vaste marktterreinen Nieuwe Markt, Van Berlostraat, Meikoel en Markt. Ook staan er kraampjes op extra locaties: in de Langstraat, Stationsstraat en het pleintje op de hoek van de Stationsstraat en Wilhelminasingel. Vooral op deze extra locaties is van alles te koop dat niet op de weekmarkt wordt aangeboden.

De 62ste editie van de traditionele Fokpaardendag vindt plaats op het Kasteelplein en in de Hegstraat. Deze “Paersmêrrentj” begon ooit als handelsmarkt en is uitgegroeid tot een keuring van Shetlandpony’s, Haflingers en trekpaarden. Naast keuringen is er een showprogramma, een koetsentocht en nog allerlei andere activiteiten. Zo kunnen de kleintjes ponyrijden en zijn er allerlei boerderijdieren.

Vanwege de Fokpaardendag is een deel van de Kasteelsingel afgesloten, vanaf de Oelemarkt tot de Hoogpoort. Verkeer dat vanuit de Emmasingel komt, wordt omgeleid via de Biest. Parkeerplaatsen aan de Hoge Kei, het Kasteelplein en Ververshof zijn niet beschikbaar. Vanaf vrijdag 15 maart 07.00 uur zijn de parkeerplaatsen aan de Hoge Kei en het Kasteelplein niet meer beschikbaar. Parkeerplaatsen op Ververshof zijn vanaf zaterdag 16 maart 07.00 uur niet meer beschikbaar.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *