Stad Maaseik zet tijdelijke stappen in het parkeerbeleid

De Stad Maaseik zet tijdelijke stappen in het parkeerbeleid. De situatie van dreigende leegstand en de onduidelijkheid over het parkeren op de markt moeten onmiddellijk aangepakt worden. Als college willen we dan ook onze verantwoordelijkheid nemen en enkele tijdelijke maatregelen voorstellen aan de gemeenteraad in afwachting van het nieuwe parkeerbeleidsplan.

De Stad kreeg verontrustende berichten dat er een accute dreiging van leegstand zou komen in Kloosterbempden. De burgemeester bevoegd voor ruimtelijke ordening, schepen Vereecken voor lokale economie en parkeerbeleid en schepen Custers voor financiën hebben een overleg gehad met de eigenaars van Kloosterbempden (de vastgoedbeheerders Groep Teychené en Heemloc (Hepperstaete)) over de toekomstvisie en de leefbaarheid van de site.

Aan de gemeenteraad als raad van bestuur van het Autonoom Gemeentebedrijf Maaseik wordt een voorstel gedaan om twee uur gratis te parkeren in de ondergrondse parking van Kloosterbempden vanaf 1 april 2019. Ook worden er engagementen genomen om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om 15-20 parkeerplaatsen bovengronds te realiseren in afwachting van aanpassingen aan het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP).

Ook de onduidelijke parkeersituatie op de markt pakt men aan. De discussie over parkeren op de buitenring moet stoppen. In afwachting van het nieuwe parkeerbeleidsplan wordt een tijdelijke maatregel voorgesteld aan de gemeenteraad om zowel op de binnen- als de buitenring reglementair en betalend te kunnen parkeren.

“Als college vinden we de inspraak van de bewoners en handelaars heel belangrijk zodat alle ideeën, suggesties en bezorgdheden gedeeld kunnen worden in de opmaak van dit nieuwe parkeerbeleidsplan. Hiervoor zullen binnenkort de nodige stappen genomen worden”, aldus burgemeester Johan Tollenaere van de Stad Maaseik.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Eén reactie op “Stad Maaseik zet tijdelijke stappen in het parkeerbeleid”

  1. Een zeer belangrijke zin in dit artikel: ‘Aan de gemeenteraad als raad van bestuur van het Autonoom Gemeentebedrijf Maaseik wordt een voorstel gedaan om twee uur gratis te parkeren’.
    De gemeenteraad moet dus nog beslissen. Anders dan in sommige andere media te lezen valt, is er dus formeel nog geen enkele maatregelen genomen. Het zou goed zijn mochten de media dit ook als dusdanig kenbaar maken. Erger nog, de gemeenteraad zal zich eerst akkoord moeten verklaren om in de toekomst te gaan fungeren als raad van bestuur van het AGB. De daarvoor noodzakelijke wijziging van de statuten moet ook nog goedgekeurd worden.
    De aankondigingspolitiek van Tollenaere begint tegen de borst te stoten. Hij spreekt voor zijn beurt. Het debat moet nog gevoerd worden en hij hoort daarbij de gemeenteraad te respecteren.
    https://maaseik.vlaamsbelang.org/nl/site/nieuws/aankondigingspolitiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *