Twee Kinrooienaren op Limburgse CD&V-lijsten voor Vlaams parlement en Kamer

Zopas keurde CD&V-Limburg de lijsten voor de federale en Vlaamse verkiezingen goed. Zowel op de lijst voor het Vlaams parlement als op de lijst voor de Kamer staat er een kandidaat uit Kinrooi, te weten Jo Brouns en Anita Meerten.

De lijst voor het Vlaams parlement wordt getrokken door Lode Ceyssens, burgemeester van Oudsbergen en huidig Vlaams parlementslid. Op twee staat Vera Jans uit Lanaken en op drie An Christiaens uit Tongeren. Lijstduwer is minister Jo Vandeurzen uit Genk. De opvolgerslijst wordt getrokken door Jo Brouns, burgemeester van Kinrooi (sinds 2012) en provincieraadslid (sinds 2006).

De lijst voor de Kamer wordt getrokken door Wouter Beke, burgemeester van Leopoldsburg, federaal parlementslid én nationaal voorzitter van CD&V. Hij wordt gevolgd door Farih Nawal uit Genk en Raf Terwingen uit Maasmechelen. Op de 9de plaats van de Kamerlijst staat Anita Meerten (57) uit Kinrooi.

Anita Meerten is al sinds 2001 actief in de Kinrooise politiek en was schepen van cultuur (2001-2006), OCMW-voorzitster (2007-2018) en is nu schepen van sociale zaken en voorzitster van het bijzonder comité sociale dienst.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *