Kinrooi is dé groentegemeente van Vlaanderen

De gemeente Kinrooi staat in Vlaanderen op de eerste plaats wanneer het gaat om het kweken van groenten. Dat kwam tot uiting tijdens de ‘Nacht van de Geschiedenis’, die dinsdag 19 maart werd georganiseerd door het Davidsfonds Kinrooi.

Tijdens deze activiteit, die landelijk was opgezet rondom het thema ‘meesterschap’ waren vele belangstellenden komen luisteren naar een lezing van Hubert Brouns over de geschiedenis en de toekomst van de landbouw in de gemeente Kinrooi. De plek waar de lezing werd gehouden, was speciaal voor deze gelegenheid gekozen: De Agropolis-site in Kinrooi. Gepassioneerd vertelde Brouns over de plaats van Kinrooi op het gebied van landbouw. Tevens kon er geproefd worden van streekgerechten en -drankjes.

Aanwezigen konden zien dat de gemeente Kinrooi met ruim 400 hectare en 39 bedrijven de grootste groentegemeente van Vlaanderen is, gevolgd door Gingelom met 303 hectare en 25 bedrijven.

Daarnaast is de gemeente Kinrooi de enige gemeente in Vlaanderen met een eigen beregeningsproject, CIRO.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *