Kiwanis Kristoffel en Kinrooi geven dodehoeklessen aan 5de en 6de leerjaar

Deze week krijgen de leerlingen van alle vijfde en zesde leerjaren in de gemeente Kinrooi zogenaamde dodehoeklessen. Dit educatief project werd mogelijk gemaakt dankzij serviceclub Kiwanis Kristoffel Bocholt die met een instructievrachtwagen de kinderen in de praktijk laat zien waar het probleem exact zit.

Burgemeester Jo Brouns: “Mensen die zich afvragen wat een vrachtwagen vandaag en komende donderdag en vrijdag aan het manoeuvreren is op gemeenteplein De Belder, kunnen we geruststellen. Het gaat om een project waarbij we de jongeren vertrouwd maken met het concept van de dodehoekspiegel. Velen weten wel waar het ongeveer over gaat maar het in de praktijk met eigen ogen zien of niet zien, heeft nog meer effect. Dat is vandaag al duidelijk gebleken toen de eerste klassen van De Bommesaar Geistingen, De Maaskei Ophoven en De Wieken in Molenbeersel de lessen volgden. Aanstaande donderdag en vrijdag komen de klassen van De Bommesaar Kessenich, Icarus Kessenich en 3K Kinrooi nog aan de beurt. In totaal zullen dan 288 leerlingen (152 van het vijfde en 136 van het zesde leerjaar) de dodehoekles gevolgd hebben.”

Schepen van onderwijs Mark Hoedemakers: “Het is belangrijk dat de jongeren leren waar het gevaar schuilt als ze naast, voor of achter een vrachtwagen staan of fietsen. Er zijn namelijk plaatsen waar de truckchauffeur hen gewoonweg niet kan zien. Als de kinderen dat beseffen, zullen ze het gevaar dodehoek pas goed begrijpen. Dankzij Tom Franssen, de vrachtwagenchauffeur van dienst tijdens deze demo’s, hebben ze dat goed begrepen en bovendien zelf kunnen waarnemen. Tijdens de les gaan de kinderen namelijk zelf achter het stuur van de (stilstaande) vrachtwagen zitten. Een betere les is er niet… De gemeente Kinrooi en alle scholen in onze gemeente zijn Kiwanis Kristoffel erg dankbaar voor dit initiatief. Het is een mooie manier om een bijdrage te leveren aan het terugdringen van het aantal verkeersslachtoffers.”

Wie nog een kijkje wil nemen bij de dodehoeklessen, is welkom op gemeenteplein De Belder in Ophoven dat naar aanleiding van dit initiatief verkeersvrij gemaakt is. Op donderdag 21 maart en vrijdag 22 maart komen nog 8 klassen langs tussen 09.00 en 12.00 en tussen 13.30 en 14.30 uur.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *