Resultaten Gebruikersonderzoek Bibliotheek Maaseik

Bibliotheek Maaseik

In het voorjaar van 2018 nam de bibliotheek van Maaseik deel aan een grootschalig gebruikersonderzoek. De resultaten zijn zopas bekend gemaakt. Hieruit kwam onder meer naar voren dat de bibliotheek van Maaseik een overwegend hooggeschoold publiek aantrekt.

Gebruikers uit Maaseik bezoeken andere bibliotheken ook omdat het er ‘een aangenamere omgeving’ is. Ook wordt meer tijd in het gebouw doorgebracht dan in andere plaatsen die meededen aan het onderzoek.

Ook zoeken in Maaseik de respondenten minder via de catalogus naar materialen, ze grasduinen liever of gaan rechtstreeks naar de rekken. De rekken met net teruggebrachte materialen en themastanden zijn in Maaseik populairder dan gemiddeld.

Tevens zijn er enkele aandachtspunten. Zo dient men een evenwicht te zoeken tussen de rol van belevingscentrum (activiteiten) en stilteplek (studeren, rust zoeken), wordt aangeraden meer jongeren te gaan bereiken en dient men ook laaggeschoolden beter te gaan bereiken.

Het gehele onderzoek is online terug te vinden.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *