Transformatie gymzaal Boshoven

Bij de gemeente Weert is door een initiatiefnemer een verzoek ingediend om de gymzaal aan De Burcht 100 te transformeren in 7 woningen. De gemeente staat positief tegenover het idee. Het plan moet nu verder worden uitgewerkt door de initiatiefnemer.

Vereijken Vastgoed B.V. heeft samen met Quattro Bouw en Vastgoedadvies namens Aannemersbedrijf Haex B.V. bij de gemeente Weert een aanvraag ingediend om 7 woningen te mogen realiseren in de voormalige gymzaal aan De Burcht 100 in Boshoven. De gymzaal staat inmiddels al enkele jaren leeg. De gymzaal krijgt een enorme facelift. De uitstraling wordt modern. De bebouwde oppervlakte blijft hetzelfde, behoudens bergingen bij de woningen, die worden toegevoegd. Wethouder Wendy van Eijk: ‘Dit is een mooi voorbeeld van transformatie van een leegstaand gebouw. De 7 woningen worden gerealiseerd voor jongeren of ouderen. Hieraan is grote behoefte.’

Het parkeren wordt opgelost op de naastgelegen parkeerplaats. Hierover worden nog afspraken met de initiatiefnemer gemaakt. De gemeente wil het resterende deel van de parkeerplaats en het groen opknappen en waar mogelijk, in overleg met de omwonenden, een aantal parkeerplaatsen verwijderen en een extra groene invulling geven. Hiermee wordt ingespeeld op de klimaatverandering en dit draagt bij aan de doelstelling om verder te ontstenen. Dit sluit naadloos aan bij het beleid van de gemeente.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *