Einde cameratoezicht in Cypresstraat en Aan de Linde in Echt

Politie Echt-Susteren

Op dinsdag 22 januari 2019 is bij een woning aan de Cypresstraat in Echt een explosief aangetroffen. Vervolgens zijn samen met politie en justitie maatregelen getroffen om de veiligheid te garanderen.

Omdat er tegelijkertijd bij een woning aan de Velgraafweg in Holtum en eerder bij een woning op Aan de Linde in Nieuwstadt dezelfde incidenten hebben voorgedaan heeft op 18 maart 2019 een gezamenlijke driehoek (overleg burgemeesters, politie en Openbaar Ministerie) met de gemeente Sittard-Geleen plaatsgevonden. In deze driehoek is de actuele dreiging besproken naar aanleiding van de incidenten met granaten, die in beide gemeentes plaatsvonden.

Op basis van de actuele informatie die de gemeente Echt-Susteren heeft ontvangen van politie en Openbaar Ministerie blijkt dat de dreiging is afgenomen. Politie en Openbaar Ministerie hebben geadviseerd de maatregelen te beëindigen. De gemeente heeft daarom besloten dat vanaf vandaag het permanent cameratoezicht Aan de Linde stopt. Komende vrijdag stopt ook het cameratoezicht op de Cypresstraat De politie zal beide straten en de omgeving wel onder de aandacht blijven houden. Bewoners worden hierover geïnformeerd middels een brief.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *