Weerter wethouders geven les over gemeente en politiek

stadhuis gemeentehuis weert

Wethouder Geert Gabriëls en wethouder Tessa Geelen willen in hun agenda op vrijdagen ruimte vrijmaken om les te geven aan groepen scholieren en anderen over de gemeente en politiek. De wethouders hebben in het verleden al vaker voor groepen gestaan.

Zo willen zij vooral jongeren meer bewust maken van wat de gemeentepolitiek en de gemeentelijke organisatie voor een stad betekenen. Aanmelden daarvoor is nu mogelijk.

Hoe werkt een gemeentebestuur? Wie neemt de besluiten in een gemeente? Hoe is het om wethouder te zijn in Weert? Op dit soort vragen geeft wethouder Gabriëls of wethouder Geelen antwoord tijdens de bijeenkomst. Daarnaast gaan zij in op het belang van het uitbrengen van je stem tijdens de verkiezingen en wat er vervolgens daarna gebeurt in een gemeente. De wethouders passen hun verhaal aan aan het niveau van de groep. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid vragen te stellen.

Niet alleen schoolklassen maar ook anderen, zoals verenigingen of groepen geïnteresseerden, kunnen zich aanmelden voor een uitleg door wethouder Geelen of wethouder Gabriëls.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *