SHD Aether geselecteerd voor finale CanSat

Op woensdag 20 maart vond de halve finale van CanSat plaats in het Planetarium van Brussel. SHD Aether, het CanSat-team van de Stedelijke Humaniora van Dilsen, was aanwezig om zich te proberen kwalificeren voor de finale.

CanSat is een wedstrijd voor 16- tot 19-jarigen, georganiseerd door het Europese Ruimte Agentschap (ESA). Ieder team moet een ‘satelliet’ maken ter grootte van een frisdrankblikje. Deze zogenaamde CanSat wordt dan in een raket tot een hoogte van 1 kilometer gebracht en vervolgens gedropt. Voor iedereen is er dezelfde primaire missie: tijdens de vlucht moeten de druk, hoogte en temperatuur gemeten worden en direct via radioverbinding naar de grond worden verzonden.

Elk team moet ook een secundaire missie kiezen. “Wij, SHD Aether, wilden onze CanSat laten landen met behulp van propellers, in plaats van met een parachute”, klinkt het bij de leerlingen. “Het doel van onze primaire missie is vooral om de landing op drie vlakken te verbeteren: schade voorkomen, het gebruiksgemak verhogen en de landing op zich veilig maken.”

Na vier maanden was het dan zover. “We moesten ons project gaan voorstellen in Brussel, net zoals nog 16 andere teams. Er waren teams van heel België: van Aarlen tot Beveren en van Waremme tot Avelgem. Wij waren er om de Limburgse eer hoog te houden, en na twee uur wachten kwam het goede nieuws. SHD Aether is, samen met nog elf andere teams, geselecteerd om begin mei deel te nemen aan de finale in de militaire basis van Elsenborn!”

CanSat is natuurlijk niet het enige project van SHD Aether, zo doet het team ook mee aan Astro Pi.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *