Een gemeentelijke steekkaart met cijfers op wijkniveau online beschikbaar

Kinrooi

Tot voor kort waren cijfers op een lager dan gemeentelijk niveau in het online platform ‘Limburg in cijfers’ alleen beschikbaar voor statistische sectoren. Met de steekkaart buurtgerichte zorg komt daar verandering in. In deze steekkaart zijn de cijfers beschikbaar op wijkniveau.

Voor de steekkaart buurtgerichte zorg werden in overleg met negen gemeenten statistische sectoren geaggregeerd tot betekenisvolle wijken. Het gaat om deze gemeenten: Bocholt, Halen, Hamont-Achel, Kinrooi, Kortessem, Lummen, Maaseik, Pelt en Peer.

Voor de andere gemeenten gebeurde er ook een aggregatie van statistische sectoren tot wijken, maar dan op basis van een algoritme dat rekening houdt met de codes van de statistische sectoren.

Via de pagina steekkaarten & rapporten op het online platform ‘Limburg in cijfers’ kan je, naast vele andere steekkaarten en rapporten, de steekkaart buurtgerichte zorg met cijfers op het nieuwe wijkniveau raadplegen. Selecteer bovenaan je gemeente en klik op de link naar de steekkaart in kwestie en download ze naar je eigen pc of laptop.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *