Gemeente Bocholt geeft toelating aan militairen om vogels te verjagen in de buurt van de landingsbaan van Kleine Brogel

vogels

Een bird strike, wanneer een vogel in de motoren van en straaljager terecht komt, kan zeer gevaarlijk zijn. Op de vliegbasis van Kleine Brogel worden daarom vogels verjaagd met een lazerstraal en een alarmpistool.

Maar buiten het domein, meer bepaald in het voormalige crossbos langs de Winterdijkweg, schuilen ook veel vogels, vooral houtduiven. Dit bosje ligt net in de aanvliegroute van de landingsbaan.
De gemeente Bocholt heeft de militairen van de basis toelating gegeven om ook rond en in dit bosje vogels te verjagen met lazerstraal en alarmpistool. dit gebeurt enkel als het nodig is en op momenten dat de duiven hun rustplaats opzoeken (tegen valavond). Er worden zeker geen dieren gedood.
De omwonenden in de buurt van de Winterdijkweg en de Molenstraat in Kaulille werden door de gemeente op de hoogte gebracht. Als je dus militairen in en uit het voormalige crossbos ziet komen, als je er knallen hoort of vreemde lichtstralen ziet: dan weet je wat er aan de hand is.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *