Nieuw onderkomen in aantocht voor Chiro Sint-Martinus Kinrooi

Aanstaande maandag 1 april 2019 zal aannemer Croes beginnen met de afbraak van de verouderde lokalen van Chiro Sint-Martinus in de Kruisstraat. In samenwerking met de gemeente zal er deze maand werk gemaakt worden van een nieuw onderkomen dat eind april klaar zal zijn.

Burgemeester Jo Brouns: “Gisteren heeft het college van burgemeester en schepenen een aantal klasunits gekocht van de stad Maaseik voor een symbolische euro. Deze hebben gediend voor lagere school de Beverburcht in de Eerste straat en zullen in april richting Kinrooi verhuizen, meer bepaald naar de Kruisstraat waar nu de Chiro-lokalen gelegen zijn.”

Voorzitter Chiro Sint-Martinus Kinrooi Jens Vandebroek: “De verbouwing of het voorzien van nieuwe lokalen is iets dat al heel lang ter sprake is bij Chiro Kinrooi. Maar financieel is dat erg moeilijk, zeker om iets nieuws te bouwen. Toen we na de zomer het idee van de klasunits hoorden, zagen we hier een mooie kans in. Komend weekend zullen we het materiaal uit de lokalen halen en onderbrengen in een tijdelijke kadertent. Maandag beginnen de afbraakwerken van de huidige lokalen en als alles naar wens verloopt, zal er de eerste zondag van mei voor de eerste keer Chiro zijn in de nieuwe lokalen. Het brengt onze werking verder niet in het gedrang want de komende zondagen is er nog onze Pastadag, Pasen, enz… Bovendien kunnen we één keer vanuit de kadertent werken.”

Schepen van jeugd Peter Nies: “Naast de nieuwe lokalen voor de Chiro, is er nog een bijkomende grote ruimte voorzien die dienst zal doen als ontmoetingsruimte voor de buurt of andere verenigingen. Deze lokalen zijn uitgerust met sanitair en een keuken en zullen te huur aangeboden worden door Chiro Sint-Martinus Kinrooi. Gezien de ontwikkeling en groei van de nabijgelegen nieuwe wijk, is er zo meteen een fijne ontmoetingsplek waar de buurt ook terecht kan.”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *