Klimaatbomen zijn eerste stap uitbreiding Leuerbroek Kinrooi

Industrieterrein Leuerbroek in Kinrooi wordt uitgebreid. De gemeente Kinrooi wil dit project duurzaam aanpakken. Vandaar dat er 26 klimaatbomen zijn aangeplant.

Leuerbroek is niet de enige plek in de gemeente Kinrooi waar klimaatbomen zijn aangeplant. Eerder werden op de Agropolis-site al 239 nieuwe klimaatbomen geplant. In het Maasplassengebied komen er op korte termijn nog 118 nieuwe bij. “Gemeenten die de engagementsverklaring ‘Ruimte voor Bomen’ ondertekenen, krijgen van het Centrum Duurzaam Groen zogenaamde ‘klimaatbomen’ die zij kunnen planten in de woon-, werk- en leefomgeving. Iedere gemeente kan jaarlijks aan Centrum Duurzaam Groen locaties doorgeven om klimaatbomen te planten. Indien een locatie in aanmerking komt, wordt samen met de gemeente het project verder uitgewerkt. Kinrooi werkt hier al jaren aan mee”, aldus schepen Mark Hoedemakers van de gemeente Kinrooi.

Het industriegebied in Kinrooi staat aan de vooravond van een uitbreiding.

Als landelijke gemeente in het buitengebied waren de uitbreidingsmogelijkheden qua industrie beperkt voor Kinrooi. Mede dankzij het RUP Bedrijvigheid wordt er werk gemaakt van de uitbreiding van Leuerbroek.

Veel ondernemers hebben reeds te kennen gegeven interesse te hebben in een perceel. “Dit is het beste bewijs dat bijkomende industriegronden wel degelijk nodig zijn”, aldus burgemeester Jo Brouns van de gemeente Kinrooi.

Leuerbroek, de KMO-zone gelegen langs de Weertersteenweg, tussen Kinrooi en Maaseik, zal uitgebreid worden met 7,9 hectare.

De effectieve ontwikkeling van het gebied gebeurt door LRM. Verschillende bestaande bedrijven hebben nood aan een uitbreiding. “Dat is perfect mogelijk, omdat de achterzijde van het bedrijventerrein grenst aan het uitbreidingsgebied”, zo vervolgt burgemeester Brouns.

Daarnaast komen er ook een 14-tal kleinere, nieuwe loten voor bedrijven ten zuiden van de Raamdijk en de bestaande KMO-zone.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *