Meekijken naar Halfvastenstoet Maaseik via Grensland Actueel (video)

Grensland Actueel zendt aanstaande zondag live de Halfvastenstoet uit in Maaseik. Dat gebeurt via de website grenslandactueel.com vanaf 15.00 uur. Hiermee is het medium niet aan zijn proefstuk toe.

Vorig jaar werd voor het eerst uitvoerig verslag gemaakt van de Halfvastenstoet in Maaseik. Liefst 4 camera’s stonden opgesteld op de Markt. Als tijdelijke studio fungeerde De Beurs op de Markt en van daaruit werden de beelden ook van commentaar voorzien.

Het live uitzenden van de stoet in Maaseik, heeft een aantal redenen. Vooreerst is er het feit dat niet iedereen de optocht kan bijwonen of zien. Dat is zeker het geval bij de mensen in de nieuwbouw van het woonzorgcentrum en het ziekenhuis. Voorheen werd de stoet voor hun neus ontbonden. Nu vertrekt hij er, maar dat kunnen bewoners en patiënten niet zien.

Anderzijds gaat het om veruit de oudste optocht van het land en de organisatie – Het Heilig Wammes – maakt er een erezaak van dat deelnemers tijdens de stoet geen drank verbruiken. Bovendien is er het sluitstuk van de stoet m.n. de prinsenwagen. Die valt ieder jaar op door duizenden met de hand gedraaide papieren roosjes. Regen is dan ook iets wat ze aanstaande zondag kunnen missen in Maaseik.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *