Verkeersexamen in Echt-Susteren

Binnenkort zijn er weer verkeersexamens. Basisschoolleerlingen van groep zeven en/ of acht gaan dan weer de weg op voor het afleggen van het fietspraktijk onderdeel. De examens bestaan uit een theorie- en een praktijk deel. Voor het praktijkdeel gaan de leerlingen met een fiets een route in de schoolomgeving afleggen.

In Echt zijn de fietspraktijkexamens op 1 en 2 april. In Nieuwstadt op maandag 15 april. In Susteren op donderdag 16 mei en in Koningsbosch op donderdag 13 juni. Op donderdag 4 april is het landelijke theoretische verkeersexamen.

Verkeersdeelnemers worden verzocht rekening te houden met de fietspraktijkexamens. De leerlingen doen deze examens om de regels in het verkeer te leren en te begrijpen. Wees dus extra voorzichtig. De kinderen die de examens afleggen zijn herkenbaar aan de oranje of gele hesjes die zij dragen op de fiets tijdens het examen. Wethouder Peter Ruijten: “Goede kennis van verkeersregels en algemeen gedrag in het verkeer is natuurlijk een must om onze wegen zo veilig mogelijk te houden. Ik wens de examenkandidaten dan ook veel succes met de examens!”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *