Afvalinzameling in gemeente Echt-Susteren gaat veranderen

Afvalcontainers

De gemeenteraad van Echt-Susteren kiest vanaf 2020 voor een modernere en duurzamere afvalinzameling. In stappen wil de gemeente de hoeveelheid restafval terugdringen tot 30 kilogram (per inwoner per jaar) in 2025. Nu is dat nog 210 kilo. De communicatiecampagne die in het najaar van 2019 van start gaat, brengt u op de hoogte van deze veranderingen en helpen bij het realiseren van de gestelde doelen.

De eerste stap van het nieuwe systeem houdt in dat u vanaf 1 januari 2020 gaat betalen voor iedere keer dat u de zwarte restafvalcontainer aanbiedt. Ook voert de gemeente de PMD-afval zak in. Met deze zak kunt u niet alleen plastic, maar ook blik en drankkartons scheiden en dat allemaal in één zak. Dit gaat u helpen om minder restafval over te houden en te besparen op uw afvalstoffenheffing.

Deze PMD-zakken (plastic verpakkingen, metalen en drankkartons) worden om de twee weken opgehaald, dubbel zo vaak als dat plastic nu wordt opgehaald. De groene GFT-containers worden, zoals nu ook het geval is, om de week opgehaald. In de zomer gebeurt dit vaker. Dan wordt het GFT-afval iedere week opgehaald om stank en overlast te voorkomen. Naar verwachting leiden deze aanpassingen tot 130 kilo restafval per inwoner per jaar in 2020 en tot 110 kilo in 2021.
Wethouder Hub Meuwissen: “Voor de leefbaarheid van de gemeente Echt-Susteren is het moderniseren en verduurzamen van de afvalinzameling nodig. Overigens heeft het nieuwe inzamelsysteem ook voordelen voor onze inwoners. Zo hebben zij nu zelf invloed op de hoogte van de afvalstoffenheffing en kan deze dus, bij goed scheiden, lager worden. Dat is mooi meegenomen’’, aldus de wethouder.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *