Biblitotheken in Hamont-Achel tijdelijk gesloten

Vandaag de dag beschikt elke bib over een eigen lokaal of provinciaal systeem om boeken uit te lenen en te reserveren. Binnenkort komt hier verandering in. Er wordt namelijk een nieuw centraal systeem ingevoerd: het Eengemaakt Bibliotheeksysteem (EBS). Dit EBS zal de samenwerking tussen bibliotheken onderling vergemakkelijken en de dienstverlening naar de leners toe verbeteren.

De invoering van het EBS verloopt stapsgewijs. De Limburgse bibliotheken bijten hierbij de spits af. Alle gegevens over onder andere de leners, de titels en exemplaren worden uit het huidige systeem overgezet naar het nieuwe systeem. Ook de koppeling naar de zelfuitleenbalies wordt hierbij gemaakt. Na maandenlange voorbereidingen achter de schermen, volgt nu de concrete omschakeling in de bibliotheek zelf.

Om de implementatie van het EBS in Hamont-Achel af te kunnen ronden, zullen de bibliotheken van Hamont en Achel gesloten zijn van woensdag 20 maart tot en met woensdag 27 maart. Het uitlenen en inleveren van boeken, tijdschriften en dvd’s is tijdens deze week niet mogelijk. Om boetes te voorkomen, wordt de uitleentermijn automatisch aangepast. Het UiTpunt zelf blijft wel open. Voor vragen over vrije tijd, cultuur, sport en toerisme kan je dus nog steeds terecht bij de verschillende balies. Je kan tijdens deze week overigens ook gewoon gebruik maken van de computers en de leeszaal.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *