Boek over 19e eeuw in Weert gepresenteerd

De Aldenborgh, Weerter kring van het Koninklijk Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap (LGOG), heeft afgelopen haar 80-jarig bestaan gevierd. Tijdens een drukbezocht jubileumprogramma in het Weerter Munttheater werd ook het boek Weert. Parel van de heide… in de 19e eeuw ten doop gehouden.

Stedelijke harmonie St. Antonius en mannenkoor Eendracht Swartbroek luisterde de middag muzikaal op.

Auteur Frits Nies overhandigde een eerste exemplaar aan de Limburgse commissaris van de koning Theo Bovens en aan de Weerter wethouder Wendy van Eijk.

Deze uitgave van de Stichting Cultuurhistorische Publicaties voor de Regio Weert is nu ook te koop. Het betreft een gebonden uitgave op staand formaat 21×30 cm, in harde kaft, met 256 pagina’s vol aan vaak nog niet eerder gepubliceerde beelden in full colour en zwart-wit. Leidend thema van het boek is hoe Weert in de 19e eeuw werd wakker gekust door de aanleg van de Zuid-Willemsvaart en de IJzeren Rijn. Er ontstond een bedrijvige ‘stichtstad’ met o.a. opstand, migratie, kloosters, burgerij en buitenie, internaten, Mariadevotie, sociëteiten, armbestuur, ziekenbussen, brouwers, tinnegieters, zilversmeden, molenaars, bakkers, muzikanten, schutters, ontginners, boeren en missionarissen…

Het boek is in de regio Weert verkrijgbaar.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.