Burgemeester Evers en huisarts Hussaarts starten wandelgroep in Nederweert

Burgemeester Evers en huisarts Hussaarts hebben het initiatief genomen om een wandelgroep in Nederweert op te starten. Iedere vrijdag om 10.00 uur vertrekt de groep vanaf ontmoetingscentrum De Gunnerij aan het Lambertushof 2 in Nederweert. Vrijdag 8 maart is de eerste keer dat er een ommetje wordt gemaakt.

“Wandelen is gezellig en gezond!” aldus burgemeester Evers. “Met het opzetten van deze wandelgroep hoop ik dat we een leuke groep mensen kunnen activeren. Graag geef ik het goede voorbeeld en nodig ik iedereen uit om te volgen.”

“In de Groepspraktijk Huisartsen Nederweert adviseren we de cliënten vaak om een actieve leefstijl aan te nemen, het heeft een preventieve werking”, vertelt dokter Hussaarts. “Met deze wandelgroep maken we het samen bewegen heel laagdrempelig. We starten met een rustig tempo en een korte afstand, zodat iedereen mee kan doen. We tasten het niveau van de deelnemers af en bouwen langzaam op”.

Tjeu Stultiens, organisator van de Nederweerter wandelvierdaagse, zorgt voor een diversiteit aan mooie routes door Nederweert. Uiteraard is er na de wandeling de mogelijkheid om gezellig na te praten onder het genot van een kopje koffie. Beweegcoach Myrna van der Weerden is verheugd met het initiatief; “Ik hoop dat er veel mensen mee gaan wandelen. Dus kom allemaal op vrijdag om 10.00u naar de Gunnerij!” Aanmelden is niet nodig.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *