Hubert Van Eygen komt thuis met zijn nieuwe dichtbundel (video)

Met het gedicht ‘Punt’ zet dichter Hubert Van Eygen uit Kinrooi ook een punt achter zijn bijdragen voor ‘Kerk & Leven’. Gedurende vier maanden publiceerde de auteur zijn gedichten in deze uitgave.

Een aantal van de gedichten die hij eerder publiceerde zijn opgenomen in de nieuwe dichtbundel van Hubert Van Eygen: ‘Thuis komen (in de chaosmos)’.

Deze bundel is een synthese van meer dan veertig jaar dichterschap. De 77 gedichten vormen samen één zoektocht naar het uiteindelijke doel (de kosmos) dat -wonder boven wonder- helemaal niet veraf ligt van het startpunt (de chaos). De thema’s die hem al veertig jaar bezig houden komen in deze bundel voor het eerst allemaal samen op één kruispunt (of rotonde…).

Mensenrechten, politiek engagement, het ouderschap (en het belang van familie), het dwarsliggen, het onbegrip van de massa, de waanzin van de oorlog èn de eigen vergankelijkheid en relativiteit…

Opmerkelijk is dat Hubert Van Eygen de gedichten combineert met de afbeeldingen van oude prentkaarten van plaatsen (Kinrooi, Maaseik, Leuven) die belangrijk zijn geweest in zijn leven.

De bundel wordt op vrijdag 29 maart 2019 om 20.00 uur voorgesteld in ‘De Stegel’ in Molenbeersel. Geïnteresseerden wordt verzocht zich vooraf aan te melden. Het is tevens mogelijk om de bundel te bestellen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *