Maasfietsroute treedt toe tot internationaal EuroVelo netwerk

Voor het eerst in drie jaar treedt een nieuwe fietsroute toe tot het Europese fietsroutenetwerk EuroVelo. De internationale Maasfietsroute, die Toerisme Limburg mee oprichtte, mag zich voortaan als EuroVelo 19 tot het select groepje van Europese langeafstandsroutes rekenen. Igor Philtjens, gedeputeerde en voorzitter van Toerisme Limburg: “Dankzij het EuroVelo label zetten we Limburg nog sterker op de internationale fietskaart.”

De Maasfietsroute werd in de zomer van 2017 boven het doopvont gehouden. De fietsroute doorkruist Frankrijk, België en Nederland van de bron tot de monding van de Maas. In totaal ruim 1000 kilometer, waarvan een 50-tal in Belgisch-Limburg. De route loopt via het fietsroutenetwerk als ideale verbinding tussen het snoer van Maasdorpen (Lanaken, Maasmechelen, Dilsen-Stokkem, Maaseik en Kinrooi). Anderhalf jaar na de opening, en na het doorlopen van een strenge selectieprocedure, mag de internationale fietsroute nu toetreden tot het gerenommeerde EuroVelo netwerk van ECF.

Het netwerk van langeafstandsroutes doorkruist het hele Europese continent. En dankzij de Maasfietsroute is nu ook Limburg daar een onderdeel van.

Igor Philtjens: “EuroVelo 19 is de eerste route die Limburg doorkruist. Het is opnieuw een perfecte manier om ons fietsroutenetwerk ook buiten onze landsgrenzen verder in de kijker te zetten. En dat is weer een extra opsteker voor het internationale imago van onze provincie als fietsbestemming bij uitstek.”

Het is belangrijk voor Limburg om deel uit te maken van dit internationale project. EuroVelo 19 – Maasfietsroute leent zich uitstekend voor meerdaagse fietsvakanties. “Dat we ons kunnen verbinden met andere landen werkt versterkend. Kijk maar naar het succesvolle voorbeeld van de EuroVelo routes langs de Rijn en de Donau. Twee toeristische topproducten met een grote economische meerwaarde voor de betrokken regio’s.”

Met het EuroVelo label zal dus ook Limburg meer toeristen aantrekken.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *