Maasgalmkapel organiseert 37ste Blaaskapellenfestival

Al voor de 37ste keer zal de Maasgalmkapel uit Kessenich in 2019 hun Blaaskapellenfestival organiseren. Traditiegetrouw gaat dit door in het laatste weekend van april, namelijk op zaterdag 27 en zondag 28 april.

Het hele programma zal binnenkort worden onthuld, maar een tipje van de sluier wil men toch oplichten. “Op zaterdagavond zal blaaskapel Gloria wederom op de planken staan”, zo vertelt voorzitter Peter Willen van de blaaskapel uit Kessenich. Daarnaast is er ook een nieuwtje te melden. “De Oostenrijkse blaaskapel Strawanzer Blasmusik zal ook aanwezig zijn in Kessenich. Zij zullen op zondagmiddag de hoofdact zijn op ons Früh und Spatschoppen”, zo vervolgt Willen.

De blaaskapel uit Oostenrijk bevat dertien jonge gezichten, de nodige dosis energie en prachtige blaasmuziek van het hoogste niveau. De Strawanzer spelen hoofdzakelijk Mährische muziek, afgewisseld door eigen composities (swing, pop,ballades en solowerk).

Men is nog bezig het programma te finetunen voor de 37ste editie. “De deelnemende blaaskapellen hebben allemaal bevestigd te komen, maar die houden we nog even geheim”, zo besluit Peter Willen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.