Maasmechelen gaat voor een ‘schoon carnaval’

Het lokaal bestuur van Maasmechelen en vijf carnavalsverenigingen zetten zich samen in voor een duurzaam carnaval. Alle partijen ondertekenden op vrijdag 1 maart een convenant waardoor ze zich engageren tot concrete acties inzake afvalbeheersing en -vermindering.

Met 7 carnavalstoeten (waarvan 3 jeugdstoeten) is Maasmechelen een drukke carnavalsgemeente. Dit zorgt wekenlang voor heel wat ambiance en plezier. Keerzijde is de overlast van de grote hoeveelheden afval die deze stoeten met zich meebrengen.

De overeenkomst bevat wederzijdse engagementen en verbintenissen, dus zowel voor het lokaal bestuur als voor de verenigingen: rioolputjes voorzien van afdekplaatjes, veegwagens kuisen onmiddellijk na de optocht, extra afvalbakken voorzien, het verbieden van zgn. partypoppers, snoepgoed op de wagens mag enkel verpakt in karton of recycleerbare emmers, ….

Heel wat initiatieven die een onmiddellijk resultaat opleveren, met respect voor de tradities die horen bij het carnaval.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *