Neos Kinrooi bezoekt eerste energiepositieve bedrijvencomplex in Vlaanderen

Op een nog winters aanvoelende namiddag maakten 51 leden van Neos Kinrooi onlangs hun opwachting bij Intellisol in Maaseik, het eerste energiepositieve bedrijvencomplex in Vlaanderen. Het werd een verrassend interessant bezoek omdat er vooral focust wordt op de nieuwe ontwikkelingen in de wereld van de verwarming, de isolatie en ventilatie van gebouwen waarin ook wij in de toekomst meer en meer zullen wonen, werken en leven.

De wind en regen noopten het bestuur nog tot het afgelasten van de verplaatsing per fiets, toch tekenden niet minder dan 51 leden van Neos Kinrooi present op het bijzonder leerrijk en geslaagd bedrijfsbezoek bij Intellisol in Maaseik. Daar leerde de groep dat haast iedereen zonder het te beseffen al geruime tijd voorbeelden van de moderne technieken in huis heeft: er zit immers een warmtepomp in de koelkast en diepvriezer, een principe dat recent echter is uitgebreid met allerlei andere nuttige toepassingen.

De bedrijfsleider en een van zijn naaste medewerkers wisten dit op een boeiende en begrijpelijke manier over te brengen. Zij legden de groep uit dat ons circadiaan systeem te maken heeft met factoren als ons bioritme, de kleur van het zonlicht en ons DNA. Elementen die ons tot ochtend- of avondmens maken, maar ons vooral tevreden kunnen stemmen. Met een sprankelende cava mocht de groep afscheid nemen van het bedrijf. Om daarna in het Hepperhuys in Heppeneert nog een uurtje na te praten over al de nieuwe dingen die Intellisol in huis heeft. Met of zonder zonnepanelen, het hele Neos-gezelschap kon voldaan en met de zon in gedachten naar huis vertrekken.

Foto: Mathieu Coenen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.