Niet opgedaagde bijzitters moeten op het matje komen

Na het organiseren van de verkiezingen van 14 oktober 2018 werden de identiteiten van opgeroepen bijzitters die niet zijn komen opdagen in Limburg, overgemaakt aan het parket Limburg.

De kieswet voorziet hiervoor een bestraffing van minimum 400 euro tot maximaal 1.600 euro. Het parket Limburg ontving in totaal 403 dossiers. Hiervan werden na onderzoek 173 dossiers geseponeerd, onder meer wegens het inroepen van een wettige reden door de verdachte of wegens het ontdekken van administratieve vergissingen.

In 230 dossiers stelde het parket Limburg een minnelijke schikking voor aan de verdachte van 250 euro. Hiervan betaalden reeds 152 verdachten het voorgestelde bedrag. Enkele dossiers wachten nog op aanvaarding van de voorgestelde schikking.

In 73 dossiers werd de minnelijke schikking niet betaald. Deze dossiers werden gedagvaard voor de correctionele rechtbank. Op 6 maart vinden zowel in Tongeren als in Hasselt voor deze dossiers themazittingen plaats. Een tweede reeks van dossiers zal worden behandeld tijdens zittingen op 3 april in Hasselt en op 26 april in Tongeren.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *