Schrijfsel 51: Mooie mannen, jullie worden gezocht

‘Masterstudent zoekt mannen die veel met hun uiterlijk bezig zijn’, zo begon een artikel van Grensland deze week. Tja, ik schmink mij in het weekend altijd, liep met carnaval als vrouw rond (met meloenen), heb wel eens een vreemde pruik op en scheer mijn hoofd in de zomer heel vaak kaal omdat ik vind dat het moet. Ben ik dan zo’n man?

Helaas, het gaat over Male Grooming. Het feit dat ik nog nooit van dat woord had gehoord, zegt al voldoende. Google geeft me vooral tondeuses als antwoord op de vraag wat het betekent. Ik heb ook een tondeuse, sterker nog: ik gebruik die soms!

Als ik op YouTube ga zoeken, kom ik al snel bij de groene maskertjes uit en bij de make-up. Ik denk dat ik nu ga moeten afhaken (mijn maskertjes zijn altijd roze…).

In het artikel lees ik over botox, wat me weer naadloos naar Jeff Hoeyberghs (ook wel bekend als ‘Tieten Jef’) leidt. Je hoort nog weinig van hem, ziet hem amper nog in de media, maar ik ben ervan overtuigd dat Jeff heel wat mannen met botox en andere middelen mooier probeert te maken. Ik denk dus dat Jana, de studente die op zoek ik naar de mooie mannen, eens bij Jeff moet aankloppen. Of hij zelf als ‘mooie man’ telt, moet Jana beslissen.

Nu zit ik hier achter mijn pc na te denken over mooie mannen, wat Grensland mij toch aandoet…

Ik denk dat ik vanaf morgen anders over straat ga lopen. Bij elke man die ik tegenkom, zal ik me de vraag stellen of botox zijn werk heeft gedaan. Ik ben ervan overtuigd dat het antwoord vaak op het gezicht staat af te lezen. Maar soms, héél soms, zal ik gaan twijfelen. Twijfelen of de bewuste man bij Jeff op de koffie is gegaan én twijfelen of ik het hem zal vragen.

Stel je voor: het is een man zonder botox, maar wel een vaste bezoeker van de fitness of één of andere vechtsport. In dat geval zal Grensland waarschijnlijk over mij kunnen schrijven, over een in elkaar geslagen medewerker.

Met enige twijfel over wat gaat komen, groet ik je.

Tot volgende week, voor weer een nieuw schrijfsel (al dan niet vanuit het ZMK).

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *