Watervogels spotten bij Zig en Goort tussen Kinrooi en Molenbeersel

Een paradijs voor watervogels, dat is wandelgebied Zig en Goort, een 17 hectare groot natuurgebied tussen Kinrooi en Molenbeersel, waar vijvers met rietkanten en moeraszone het gebied uitermate aantrekkelijk maken voor diverse soorten watervogels. Een wandeling van ongeveer 7,5 kilometer is dan ook voor vogel- en natuurliefhebbers een mooie tijdsbesteding.

In dit natuurgebied, onderdeel van GrensPark Kempen~Broek, kan men wandelen langs maar liefst vier verschillende lussen. Met de blauwe en groene route wandelt men enkel in de Goort. De langere rode en gele route kronkelen dan weer door de Zig. De natuur heeft hier de laatste jaren een enorme inhaalbeweging gedaan. Zeldzame planten, libellen en vogels zijn teruggekeerd. Vanuit de vogelkijkhut krijgt men een panoramisch zicht over de vijvers. De routes met alle informatie vind je terug op wandelkaart ‘Zig en Goort’. Het wandelgebied Zig en Goort raakt aan het wandelgebied Stramprooierbroek waardoor men de twee gemakkelijk kan combineren.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *