Treinverbinding Hamont-Weert weer een stapje dichterbij

De Vereniging Treinreizigers Vervoer (vTv) lanceerde het idee: De verantwoordelijken voor het internationaal reizigersvervoer van de NMBS kwamen maandag 1 april naar Hamont om hier de ‘toekomstige’ treinverbinding Hamont-Weert te bekijken.

De lijn heeft heel wat potentie, zo klonk het tijdens de bijeenkomst. Met name de mogelijkheden om vanuit Hamont de aansluiting op het Nederlandse en Duitse spoorwegennet te krijgen, is wellicht een stapje dichterbij.

Deze grensoverschrijdende Vereniging Treinreizigers Vervoer werd opgericht in 2015 en telt leden en adviseurs uit België en Nederland met een warm hart voor het spoor.

Tussen de Nederlandse grens en Weert, onderzoekt het Nederlandse Prorail de mogelijke elektrificatie van de strook Hamont-Weert. Als dit gebeurt moeten de NMBS en de NS het eens worden over de exploitatie(kosten) van een mogelijke grensoverschrijdende verbinding.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *