VC GREENYARD Maaseik grijpt de macht in de playoffs

Op zaterdag 30 maart zouden de Euromillions Volley League playoffs zonder twijfel een nieuwe leider krijgen. Tot dusver stonden VC GREENYARD Maaseik en Lindemans Aalst, met elk 4 punten, aan kop van het klassement. Maar een rechtstreekse confrontatie in de STEENGOED Arena moest daar verandering in brengen.

Medical Joker Jan Zimmerman van vc GREENYARD Maaseik kreeg meteen het vertrouwen van coach Banks om aan de wedstrijd te beginnen, ondanks de meer dan verdienstelijke wedstrijd van Stef Van Heyste in Roeselare. Achteraf gezien een doordachte keuze van de coach want de Duitser was duidelijk al helemaal ingespeeld op zijn nieuwe team: 25-17 en een statement werd gemaakt.

In de tweede set kwamen de Ajuinen iets sterker opzetten. Libero Deroey haalde alles van de grond en ook de rest van het team bood meer weerwerk op het spel van de thuisploeg. Aalst vocht maar Maaseik kon uiteindelijk ook de tweede set met 25-23 binnenhalen.

De derde set leek in eerste instantie niet al te spannend te worden. De Maaslanders haalden hun beste spel uit de kast, onder leiding van Zimmerman. Aalst werd op achtervolgen aangewezen maar maakte in het slot van de set een fameuze comeback, van 24-21 naar 24-24. Maaseik won uiteindelijk de wedstrijd toen Tammemaa de 5de setbal tegen de grond klopte.

Dankzij deze overwinning staat VC GREENYARD Maaseik nu eerste in de Euromillions Volley League playoffs. Aan de andere kant van het land nam Roeselare revanche voor het verlies in de competitie in Menen door een 0-3 overwinning te boeken.

De stand ziet er dus als volgt uit: Maaseik aan kop met 7 punten gevolgd door Roeselare op een tweede plek met 5 punten. Aalst en Menen sluiten het rijtje af met 4 en 2 punten.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *