Vijfdejaars De Vlieger maken kennis met het Kinjer-OLS

Basisschool De Vlieger uit Kaulille neemt ook dit jaar deel aan de kinder-OLS. De leerlingen van de school maakten onlangs alvast voor de eerste keer kennis met het gebeuren.

Voor de dertiende keer zal het vijfde leerjaar van basisschool De Vlieger uit Kaulille deelnemen aan het komende Kinder-OLS op dinsdag 25 juni in Sevenum, en dit onder de leiding van de schutterij Sint Joris van Kaulille. Op vrijdag 29 maart konden de leerlingen kennis maken met de schutterij.

Voor deze eerste kennismaking kwamen de leerlingen samen met juffrouw Linda en meester Jan naar de Schuttekamer van de schutterij Sint Joris van Kaulille. Schutter Jo had voor deze gelegenheid zijn schutterskostuum aangetrokken. Hij vertelde de kinderen over het ontstaan van de schutterijen en over het schuttersleven in de huidige tijden. Hij had hiervoor de nodige attributen uitgestald.

Jo vertelde over het Kinder-OLS en over wat de kinderschutterij die dag allemaal gaat beleven. De komende weken zullen de kinderen leren marcheren, trommelen, vendelen. Ze zullen een ‘yell’ instuderen en natuurlijk zullen ze ook leren schieten met de karabijn, want net zoals op het grote OLS zal een 6-tal de eer van de kinderschutterij verdedigen.

Heel aandachtig luisterden de kinderen naar Jo en ze gingen vol verwachtingen, maar ook superenthousiast weer naar school. Na de paasvakantie ‘vliegen’ de kinderen en de schutterij er stevig in om er in juni een heerlijke en onvergetelijke schuttersdag van te maken.

Foto: Jos Bloemen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *