Eerste route in Molen Erfgoedapp van Kempen~Broek gepresenteerd

MolenNetwerk KempenBroek VZW heeft deze week, tijdens een netwerkavond bij de Uffelse watermolen in Haler, Leudal, de Molen Erfgoedapp gepresenteerd. Deze molen Erfgoedapp is in samenwerking met Faro ontwikkeld en biedt gebruikers de mogelijkheid om bij een bezoek aan de windmolens en watermolens van Kempen~Broek digitaal heel veel aanvullende informatie via de smartphone of tablet op te vragen.

De eerste route die MolenNetwerk KempenBroek vzw heeft uitgezet in de Molen Erfgoedapp is de Grensmolenroute. Deze route komt langs de windmolens en watermolens van Stramproy, Molenbeersel, Kessenich, Neeritter, Ittervoort en Haler-Uffelse. Vier windmolens en 3 watermolens liggen aan de Grensmolenroute die ook op de speciale Molenfietskaart van Kempen~Broek is opgenomen. Twee watermolens (in Neeritter en Ittervoort) kunt u via een kort ommetje in de route, extra gaan bekijken.

Bij de molens ontvangen mensen die de Erfgoedapp van Faro gedownload hebben interessante extra informatie over de betreffende molen op hun smartphone of tablet. Dat kunnen oude foto’s of filmpjes zijn, geluidsfragmenten waarbij de molenaar over zijn molen verteld, oude krantenknipsels, anekdotes of indrukwekkende animaties over hoe bijvoorbeeld een standaardmolen is opgebouwd. Ook worden meer dan 100 jaar oude foto’s uit een ver verleden weer tot leven gebracht via de Molen Erfgoedapp. Zo biedt de app een Plus bij ieder molenbezoek.

Na de eerste route, gaat MolenNetwerk KempenBroek vzw nu aan de slag met het verzamelen van materiaal zoals oude foto’s en films, krantenknipsels en ander historisch materiaal voor de volgende route.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *