Kinrooise kampioenen gehuldigd (video en foto’s)

Op vrijdag 5 april 2019 organiseerde de Kinrooise sportraad / sportdienst de jaarlijkse kampioenenhulde in GC De Stegel. Met twaalf individuele kampioenen en vier kampioenenploegen zakt het qua aantal ten opzichte van voorgaande jaren maar er tekent zich wel een andere trend af: de hulde wordt steeds meer een damesaangelegenheid met zelfs veel nieuwe gezichten uit het voorbije seizoen.

De sportdienst begon de kampioenenhulde niettemin met de voorstelling van vers, mannelijk bloed: de nieuwe schepen van sport Mark Hoedemakers en Jan Vandeberg, de kersverse nieuwe voorzitter van de sportraad. Zij zullen beiden een bepalende rol spelen in het Kinroois sportbeleid gedurende de komende zes jaar.

Schepen van sport Mark Hoedemakers: “Via het online burgerparticipatieplatform kinrooimeemaken.be zijn al diverse voorstellen en ideeën geopperd, ook op het vlak van sport en recreatie. We willen iedereen oproepen om zich te registreren op het e-platform en daar te stemmen op voorstellen van anderen of om zelf een idee te posten voor 18 mei. Alle input is welkom en zal in een tweede fase verder bekeken worden. Op dinsdag 23 april zullen de sportraad, alle andere adviesraden en geïnteresseerde inwoners samenkomen tijdens de Meemaakavond, een moment waar we offline en al kruisbestuivend op zoek gaan naar allerhande goede voorstellen om de gemeente Kinrooi nog mooier en beter te maken. Help Kinrooi mee maken en participeer aan dit burgerparticipatieplatform.”

Uit het overzicht van de individuele kampioenen blijkt duidelijk dat het ladies first zijn in Kinrooi wat de behaalde titels betreft. Tien van de twaalf kampioenen zijn dames en ook bij de kampioenenploegen zijn ze met volleybal en twirling goed vertegenwoordigd.

Het hele overzicht lees je hier.

Voor de nominaties van de sportman en sportvrouw van het jaar laat de sportraad zich adviseren door de 94 sportverenigingen uit Kinrooi. Zij kunnen allemaal kandidaten naar voor schuiven die volgens hen aanspraak maakt op deze onderscheiding. Uit de bonte verzameling van kandidaten, koos de sportraad telkens drie genomineerden.

Bij de dames waren dat drie toppers: Pauline Hendrijckx, Chloe Greenwood en Beau Ramaekers. Pauline Hendrijckx werd Limburgs en Belgisch kampioen in twirling. Daarnaast werd ze vijfde op het Europees kampioenschap in Dublin en tiende op het Wereldkampioenschap in het Noorse Lillehammer. Wielrenster Chloe Greenwood werd bij de 14-jarige meisjes Limburgs kampioen op de piste en Belgisch kampioen op de weg. Daarnaast werd ze nog tweede op het Limburgs kampioenschap tijdrijden en derde op het Belgisch kampioenschap Mountainbike. Judoka Beau Ramaekers werd Limburgs kampioen bij de U18 en bij de seniors en Vlaams kampioen in de U18 klasse. Daarnaast behaalde Beau knappe podiumplaatsen tijdens het Vlaams en Belgisch kampioenschap bij de U18 maar ook bij de seniors in de -57kg klasse. Ook in 2019 heeft ze de titels van Vlaams en Belgisch kampioen bij de U21 (-57 kg) al binnen! Reden genoeg om Beau dan net zoals in 2015 te erkennen met de titel van sportvrouw van het jaar.

De drie genomineerden bij de mannen waren Tijl Snijders, Anand Van Pol en Guido Franssen. Tijl Snijders is actief in een sportdiscipline die nog nooit aan bod kwam bij de kampioenenhulde, namelijk skateboarden. Dat doet hij niet alleen op straat, pleintjes of trappen maar ook competitief. Zo werd hij tweede op het Belgisch kampioenschap skateboarden in de discipline street bij de amateurs. De tweede genomineerde, Guido Franssen, werd driemaal provinciaal kampioen snelheid in de duivensport terwijl Anand Van Pol in de G-dressuur op de Europese spelen in Monaco één gouden en twee bronzen medailles behaalde. Ook tijdens de Special Olympics in Moeskroen behaalde hij goud. Al dat eremetaal werd verzilverd in een bijkomende onderscheiding: sportman van het jaar 2018 in Kinrooi.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *