Neos Kinrooi op exploratie in het Land van Herve

Pas twee dagen was het zomeruur in voege, toch presteerden 47 leden van Neos Kinrooi het al om een uurtje vroeger op de bus te stappen richting Land van Herve.

Onderweg mocht de groep eerst even genieten van het heuvelachtige Zuid-Limburgse landschap, om daarna het weidse Land van Herve in te duiken. Daar besteedden de deelnemers de dag verder nuttig aan enkele interessante en dus leerrijke bedrijfsbezoeken. Na een gesmaakte kop koffie in het Huis voor Toerisme te Herve, stelde de gids de Ruimte van de Lekkere Smaken voor. Vervolgens bracht de autocar de groep naar Kaasboerderij Le vieux Moulin, waar getoond werd dat haar kaas van Herve een topproduct van de streek is.

Na een smakelijk middagmaal in La Ferme des Beaux-Monts trok het gezelschap naar de artisanale stroopfabriek van Aubel. Daar produceren al vijf generaties stroop volgens hun aloud recept uit appelen en peren. Tenslotte hield het gezelschap halt aan de abdij van Val-Dieu. Op het abdijdomein wordt hier een – sinds 1999 Erkend – Belgisch abdijbier gebrouwen: eerst een blond en een bruin abdijbier en vanaf 1998 een tripel. Vooral de proeverij werd door de deelnemers aan de exploratietocht doorheen het Land van Herve erg op prijs gesteld. De daguitstap werd afgesloten met een mooie groepsfoto.

Foto: Mathieu Coenen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *