Uitgeklede BMW niet eerste gestripte auto in buitengebied Stramproy

De afgelopen week werd een gestripte BMW uit het Duitse Ludwigsburg terug gevonden in het natuurgebied bij het Vosseven in Stramproy. Gestolen in Duitsland, en geheel gestript in Stramproy, om de dure onderdelen er uit te halen. Het restant bleef achter, en kon door de gemeente worden opgeruimd. Dit is echter niet de eerste auto die gestript achtergelaten werd in Stramproy.

Enkele oudere inwoners van Stramproy weten nog een ander verhaal naar boven te halen. Ruim veertig jaar geleden speelde een soortgelijk verhaal, De Dorpsraad van Stramproy wist een verhaal uit 1976 boven te halen. In dat jaar ging het om een Opel Kadett uit 1965. Jongens hadden de wagen als ‘crossauto’ gebruikt, in het toen nog vrij lege gebied van het Vosseven. Uiteindelijk is de auto tegen een boom gereden. In de krant van 8 september 1976 staat hier een artikel over.

De jongeren hadden wel de hele zomer plezier gehad van de Kadett. Toen de auto het vervolgens niet meer deed werd de auto ‘begraven’, maar verkocht men nog wel eerst de nog in tact zijnde achteras. Als het ware een herhaling van de geschiedenis…

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *