City Golf leert Maaseik op een andere manier kennen (video)

Sinds vandaag kan Maaseik op een nieuwe manier ontdekt worden, met City Golf. Zowel voor de bezoeker als de toerist maar ook de inwoner is het mogelijk de rijke geschiedenis van Maaseik te leren kennis door een balletje golf te slaan in het centrum.

City Golf is een variant op de klassieke golfsport, ook wel stadsgolf genoemd. Bij de klassieke golfsport tracht men, in tegenstelling tot bij City Golf, een golfbal met golfstokken, golfclubs genaamd, in zo weinig mogelijk slagen in een hole te slaan. Het idee achter het concept City Golf is dat men golf speelt op locaties in de binnenstad van Maaseik in plaats van op een golfbaan.

“Deze locaties zijn de holes van het parcours en worden als ‘must see’ locaties in Maaseik beschouwd. Deelnemers maken een mooie stadswandeling en maken tegelijkertijd kennis met City Golf. Een concept dat mede gesteund wordt door Toerisme Maaseik”, zo vertelt schepen van Toerisme Myriam Giebens van de Stad Maaseik.

In tegenstelling tot de klassieke golfsport slaat men het balletje niet naar een gat in de grond maar naar targets die zich reeds in de stad bevinden. Zoals het standbeeld van Jan en Hubert van Eyck, een zitbank, een vlagje,… kunnen dienen als target. De speler met het minst aantal slagen is de winnaar.

City Golf is voor iedereen toegankelijk. Toeristisch Maaseik mikt op bedrijven die een leuke teambuilding willen organiseren of vrienden, verenigingen en zo meer die een groepsuitstap naar Maaseik willen maken.

Golfervaring of een golfvaardigheidsbewijs is niet nodig. De deelnemers krijgen voor aanvang een golfinitiatie. Een gebrek aan golfervaring kan het plezier alleen maar ten goede komen.

“De essentie van City Golf is om op een ludieke manier de stad Maaseik te ontdekken en te beleven. Deze beleving is bovendien een accent waar in de toekomst meer op ingezet zal worden, want we hebben reeds plannen voor nieuwe concepten in de toekomst”, aldus Vincent Hellemans van City Golf.

“Het gaat we vooral om op de bezoekers iets unieks te laten doen op unieke plaatsen en ondertussen leuke weetjes over de stad Maaseik te weten te komen. City Golf zal met een zachte golfbal gespeeld worden, die geen schade kan aanrichten maar toch redelijk ver kan vliegen, dus de pret niet zal drukken”, zo vult schepen Myriam Giebens aan.

In Maaseik wordt City Golf aangeboden in een tour van 6 en 9 holes. De tours duren respectievelijk twee of drie uur. Alles werkt op aanvraag.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *