De Annex presenteert Alda Brunenberg

De Annex in Weert presenteert aan de Meikoel een serie geheel nieuw werk van keramiste Alda Brunenberg. De tentoonstelling Eigenzinnige Stenen is te zien van donderdag 18 april tot en met zondag 26 mei.

Tijdens de tentoonstelling Eigenzinnige Stenen is een serie geheel nieuwe werken te zien van Alda Brunenberg: diverse (steen)vormen die voornamelijk in de kleuren dieprood en heldergroen zijn geglazuurd.
Daarbij is voor het eerst een film te zien die filmmaker Ton Nijssen uit Weert maakte over Alda Brunenberg en haar werk.

Het werk kenmerkt zich door kloeke, natuur-gebonden vormen, bijvoorbeeld stenen, bollen en schalen. “De uitstraling en kracht van de steen symboliseert voor mij een eigenzinnig bestaan”, aldus Brunenberg. De kleurige glazuren zijn naast de vormen een bijzonder kenmerk van haar werk. Zoutglazuren waren een specialiteit van Brunenberg, die voornamelijk in haar vroegere werken zijn toegepast. Nu kan dit niet meer gemaakt worden vanwege het ontbreken van de benodigde stookovens. De glazuren die ze nu toepast hebben bijzondere tastbare eigenschappen.

Alda Brunenberg is in 1938 geboren en opgegroeid in Weert. Pas op latere leeftijd is zij een studie gaan volgen aan de Academie Beeldende Kunsten Maastricht (keramische vormgeving), die met onderscheiding werd afgesloten. Sindsdien profileert Alda zich als professionele kunstenaar (keramiste) Haar werk is op diverse exposities en in diverse publicaties in binnen- en buitenland getoond. Het gemeentemuseum Weert beheert een collectie werken van Alda, die een goed overzicht biedt van haar ontwikkeling.

De Annex is een tentoonstellingsruimte in de regio Weert waar professionele hedendaagse beeldende kunst en vormgeving zichtbaar is voor divers publiek. De ruimte is voortgekomen uit het in 2017 vastgestelde aanvullende cultuurbeleid van de gemeente Weert en is gelieerd aan het Gemeentemuseum Weert.
U vindt de Annex aan de Meikoel 3 in Weert. De openingstijden zijn woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag 11.00-17.00 uur. Koopzondagen 14.00-17.00 uur.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *