Oplaadpunten elektrische wagens in Bree

Steeds meer inwoners en bezoekers van Bree zijn trotse eigenaar van een elektrische wagen. Om ervoor te zorgen dat deze wagens ook elektrisch weer thuis geraken, voorziet het stadsbestuur in het centrum oplaadplaatsen. Het is belangrijk om weten dat deze oplaadplaatsen uitsluitend zijn voorbehouden voor elektrische wagens, maar dat er geen verplichting is tot opladen.

De oplaadpunten worden steeds aangeduid met een signalisatiebord. Momenteel vind je twee oplaadpunten op de Kruittorenwal, aan de overzijde van de wal tegenover café ’t Poortje. Daarnaast kan je op de Stationswal elektrisch opladen op twee laadpunten tegenover vastgoedkantoor Era. Als alles meezit, komen er in de loop van april ook twee oplaadplaatsen in de Kerkstraat.

Mag iedereen parkeren op een parkeerplaats voor elektrische voertuigen? Helaas niet. De bedoeling is om dit beperkt aantal plaatsen juist vrij te houden voor hetgeen waarvoor ze bedoeld zijn: opladen. Ook op deze parkeerplaatsen leg je de parkeerschijf. Je mag er maximum 2 uur staan, want je bevind je in de blauwe zone-max. 2u. Ons reglement voorziet dat de bewonerskaart op deze “speciale” parkeerplaatsen, ook al is je voertuig elektrisch, niet van toepassing is. Wanneer je je niet-elektrisch voertuig hier achterlaat, of je parkeert met bewonerskaart en houd je niet aan de toegelaten tijd, wordt dit beschouwd als foutparkeren. Je parkeert dus beter elders om een boete van € 58 te vermijden.

In Bree kan men bovengronds overal gratis parkeren, maar het leggen van de parkeerschijf in de blauwe zone is verplicht. De blauwe zone in Bree is de zone tussen de kleine ring en grote ring afgesneden door Stift en Boogschutterstraat. In deze zone geldt een maximum parkeerduur van 2 uur met parkeerschijf. In het gebied van de centrumstraten binnen de kleine ring geldt een maximum parkeerduur van 1 uur met parkeerschijf

Daarnaast zijn er ‘Shop&Go’-zones waar je maximum 30 minuten mag parkeren waardoor ze sneller vrij komen. Op verschillende plaatsen in en rond de stad kan men gratis onbeperkt parkeren op de groene langparkeerparkings.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *