Bisdom Hasselt schenkt 10.000 euro aan slachtoffers cycloon Idai in Mozambique

Vanuit het Fonds Wereldnoden schenkt het bisdom Hasselt 10.000 euro aan Caritas International voor de slachtoffers van de cycloon Idai in Mozambique.

Van begin tot einde maart richtte cycloon Idai in Zuid-Oost-Afrika een enorme ravage aan. Delen van Mozambique, Malawi en Zimbabwe zijn weggeblazen en onder water gezet. Er vielen meer dan duizend dodelijke slachtoffers en 1,7 miljoen mensen werden direct getroffen door de storm.

Mozambique werd het zwaarst getroffen. Het centrum van het land staat blank. Ook kuststad Beira, met een half miljoen inwoners, staat voor 90% onder water. “De machteloosheid ten aanzien van zo een natuurramp roert me enorm”, aldus bisschoppelijk gedelegeerde voor de diaconie en de caritassector Kris Buckinx.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *