Exploitant Microbar Moesel wil accommodatie van gemeente kopen

Gemeente Weert auto

De exploitant van de Microbar wil het gebouw van de Microbar en De Stegel van de gemeente Weert kopen. Dit aanbod doet de exploitant donderdagavond tijdens de vergadering van de Weerter gemeenteraad waarin de raadsleden besluiten moeten nemen over een herziening van de maatschappelijke functies binnen Weert Zuid. De gemeente Weert overweegt de sporthal, het horecabedrijf Microbar en de maatschappelijke voorziening voor ouderen De Stegel te sluiten en te slopen.

De exploitant van de Microbar wijst er op dat zijn horecabedrijf een belangrijke maatschappelijke functie binnen Weert-Zuid vervult. De Microbar is veel meer dan zomaar een kantine bij de sporthal. De Microbar is uitgegroeid tot een buurtcafé voor een groot deel van Weert Zuid. Een plek waar talrijke verenigingen en organisaties hun onderdak hebben en waar veel activiteiten plaatsvinden.

“Een buurtcafé draagt bij aan sociale cohesie, aan het sociale weefsel in de wijk. Het is een maatschappelijke accommodatie, maar daarmee is het nog geen maatschappelijke voorziening in die zin dat de gemeente Weert er verantwoordelijk voor zou moeten zijn”, redeneert de exploitant.
“De Microbar is momenteel in een vacuüm terecht gekomen. Er is geen perspectief anders dan een tijdspad richting een besluit omtrent de herverdeling dat in de zomer van 2020 valt. Voor ons is opnieuw een seizoen met een onzeker perspectief een grote belemmering. Wij willen graag de noodzakelijke investeringen doen, maar wij kunnen nu niet de juiste afweging maken. Al eerder hebben wij bij diverse gelegenheden aangegeven de Microbar en eventueel De Stegel te willen kopen. Ons verzoek om in gesprek te gaan over de aankoop van het pand staat nog steeds.”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *