Dilsen-Stokkem telt 21 What's App Buurtpreventienetwerken

whatsapp

Momenteel zijn er in Dilsen-Stokkem 21 buurtpreventienetwerken actief die bekend zijn bij de stad. Deze maken allemaal gebruik van Whatsapp. De belangrijkste doelstellingen van deze buurtgroepen zijn preventie, het signaleren van verdachte situaties en het vergroten van de sociale controle, de leefbaarheid en het veiligheidsgevoel. Door gebruik te maken van Whatsapp, toch een app waar heel veel mensen mee vertrouwd zijn, is deze methode van buurtpreventie ook zeer laagdrempelig.

Zodra iemand in de WhatsApp-groep iets verdachts ziet of hoort, zoals vermoedens van inbraak, diefstal of vernieling, kan dit eenvoudig via de WhatsApp-groepen gemeld worden maar nadat éérst de 101 op de hoogte gebracht werd.

De stad Dilsen-Stokkem ondersteunt de mensen die in hun buurt een buurtpreventienetwerk via Whatsapp willen oprichten op verschillende manieren. Zo krijgen geïnteresseerden de nodige uitleg en info over het hoe, wat en waarom. Er is hier ook een ppt-presentatie over beschikbaar. Daarnaast maakt de stad desgewenst ook speciale flyers op maat van het buurtnetwerk (met een lokaal emailadres), die dan verspreid kunnen worden door de coördinatoren. Als het netwerk goed en wel actief is worden er verkeersbordjes geplaatst die aangeven dat er in de wijk een buurtpreventienetwerk actief is.

“Tot op heden hebben we enkel positieve reacties gekregen op deze werkwijze. De coördinatoren zien er nauwgezet op toe dat deze groepen enkel en alleen gebruikt worden in geval van een lokale ‘calamiteit’, wat er mee voor zorgt dat deze buurtpreventiegroepen een succes zijn”, aldus burgemeester Sofie Vandeweerd.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *